Usługi gastronomiczne i dietetyka

Usługi gastronomiczne

Specjalność

Studia I stopnia

Specjalność Usługi gastronomiczne i dietetyka w WSEiZ w Warszawie - dlaczego warto?

Usługi gastronomiczne

DLA KOGO POWSTAŁA SPECJALNOŚĆ USŁUGI GASTRONOMICZNE I DIETETYKA?
Zastanawiasz, jak prowadzić bar szybkiej obsługi ze zdrowymi potrawami? A może postawisz na promowanie regionalnej żywności i nieprzetworzonych produktów, wytwarzanych w tradycyjny sposób, czyli zainwestujesz w restaurację w stylu slow food? Jakich narzędzi marketingowych użyć, aby Twoja nowa restauracja została zaliczona do kategorii „exclusive”? Odpowiedzi na te i podobne pytania znajdziesz, studiując tę specjalność.

PRAKTYCZNE ASPEKTY ZAWODU
W ramach nauki w WSEiZ zdobędziesz wiedzę i umiejętności z zakresu:

  • prowadzenia działalności gastronomicznej,
  • podstaw zdrowego żywienie i komponowania diet żywieniowych,
  • zagadnień ekonomicznych, finansowych, prawnych i społecznych podstaw prowadzenia działalności gospodarczej w branży gastronomicznej i dietetycznej,
  • zasad skutecznego zarządzania przedsiębiorstwem o takim charakterze.

PRZYSZŁOŚCIOWE KSZTAŁCENIE
Coraz częściej spożywamy posiłki „na mieście”, czy to w trakcie przerwy w pracy, czy podczas zakupów lub korzystania z dóbr kultury i rekreacji. Na rynku nie brakuje miejsca dla punktów gastronomicznych z nową ofertą, łączącą szybką obsługę i wysokiej jakości dania. To szansa dla Ciebie i na realizację Twoich pomysłów.

Przedmioty

Przedmioty

PRZEDMIOTY SPECJALNOŚCIOWE (obowiązkowe):

Nauka o człowieku

Podstawy gastronomii

Towaroznawstwo żywności

Żywienie człowieka

Podstawy hotelarstwa

Diety żywieniowe

Seminarium dyplomowe

Technologie gastronomiczne

Marketing usług

Obsługa konsumenta

Planowanie w przedsiębiorstwie i biznesplan

PRZEDMIOTY PODSTAWOWE I KIERUNKOWE DLA KIERUNKU ZARZĄDZANIE (obowiązkowe):

Język angielski

Matematyka

Mikroekonomia

Podstawy prawa

Podstawy zarządzania

Psychologia

Logistyka

Badania marketingowe

Nauka o organizacji

Podstawy finansów i bankowości

Podstawy marketingu

Technologia informacyjna

Bezpieczeństwo stanowisk pracy i ergonomia

Finanse przedsiębiorstwa

Statystyka

Prawo gospodarcze

Rachunkowość

Systemy informatyczne w zarządzaniu

Zarządzanie jakością

Zarządzanie produkcją i usługami

Zarządzanie projektami

Analiza rynku

Bazy danych

Konsultacje i realizacja pracy dyplomowej

Praktyka zawodowa

Zachowania organizacyjne

Zarządzanie środowiskowe

Zarządzanie zasobami ludzkimi